Nyheter

Chevron
Kadewere skadad: ”Tungt för Tino, tungt för oss”

Kadewere skadad: ”Tungt för Tino, tungt för oss”

Djurgården kommer att få klara sig utan skytteligaledaren Tino Kadewere i ungefär två månader på grund av en ledbandsskada.
– Det är tufft för Tino, tufft för oss, även om man förstås är glad över att det inte var ännu värre, säger sportchefen Bosse Andersson.

Tino Kadewere avslutade vårsäsongen med att göra fyra mål för Djurgården i 5-1-segern borta mot IK Sirius. När andra halvan av säsongen drar igång kommer han dock inte att finnas med. Anfallaren åkte på en ledbandsskada i ena knäet i Stadionmatchen under uppehållet och väntas bli borta i ungefär två månader.

I och med Kadeweres skada och att Yura Movsisyan lämnat klubben bekräftar nu Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att man tittar på nyförvärv till anfallet.

– Ett eller två nya anfallsnamn? Vi får se. Men man kan ju konstatera att det är ett namn vi förlorat som leder allsvenska skytteligan så det är klart att det är minst ett namn som självklart ska gå in direkt. Det är tufft för Tino, tufft för oss, även om man förstås är glad över att det inte var ännu värre, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

– Det är mitt jobb att sitta i samtal och mitt jobb att ha namn. Vi har kontakter och samtal och vet vem vi vill ha, säger Andersson om potentiella nyförvärv som ersättare.

Skadan på Kadewere kommer olägligt då Djurgården dessutom ska kvala till Europa League under sommaren, något som kommer öka matchandet den närmsta perioden. 

Men innan övergångsfönstret i Sverige ens öppnar, 15 juli, ska Djurgården ta sig an IFK Norrköping på hemmaplan i helgen.

– Vi har inte haft tur med skador. Det är många skador på nyckelspelare de senaste åren. Jag vet inte när någonting kan bli klart. Nu har vi till att börja med en match på söndag vi ska klara av. Det är nummer ett och sedan öppnar transferfönstret, säger Bosse Andersson.