Nyheter

Chevron
Kalmar värvar 19-årige York Rafael

Kalmar värvar 19-årige York Rafael

Unge York Rafael blir Kalmar FF:s första värvning sedan Magnus Pehrsson tillträdde som ny huvudtränare. Yttermittfältaren ansluter från Sandvikens IF och har skrivit på ett treårskontrakt.
–  Kalmar är en stor förening och jag ser fram emot att komma hit och visa vad jag går för, säger Rafael.

Kalmar FF blir nästa anhalt för 19-årige yttern York Rafael, som under den gångna säsongen representerat IFK Värnamo i Superettan och senast Sandvikens IF i division 1.

– Vi har följt York under 2018, såväl i Värnamo som i Sandviken, och sett en kurva som pekat stadigt uppåt framförallt under hösten, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till kalmarff.se.

– York har sina största styrkor i snabbheten, en fin vänsterfot och en förmåga att skapa målchanser genom sin kreativitet. Vi tror att genom hårt och dedikerat arbete från såväl York som tränarteamet så kommer han utvecklas till en viktig offensiv spelare i Kalmar FF, säger Andersson-Borstam.

Rafael har flera landskamper på U17- och U19-nivå för Sverige på meritlistan och har provspelat för flera allsvenska och utländska klubbar tidigare under tonåren. Nu ser han fram emot att bland annat arbeta under KFF:s nye tränare Magnus Pehrsson.

– Jag är väldigt glad och stolt. Kalmar är en stor förening och jag ser fram emot att komma hit och visa vad jag går för. Jag fick en bra känsla för staden direkt samtidigt som tränaren Magnus Pehrsson är en starkt bidragande orsak, säger York Rafael.

York Rafaels kontrakt med Kalmar FF börjar gälla efter årsskiftet och sträcker sig till och med säsongen 2021.

Foto: kalmarff.se