Nyheter

Chevron
Kalmar värvar nigeriansk mittfältare

Kalmar värvar nigeriansk mittfältare

Kalmar FF har gjort klart med Chidiebere Nwakali, senast i polska Rakow Czestochowa. Den 22-årige mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med KFF.
– Det är viktigaste för mig är att komma till en förening där jag kan växa och utvecklas som fotbollsspelare, säger Nwakali.

Chidiebere Nwakali tillhörde engelska Manchester City mellan 2015-2018 innan senaste hösten spenderades i polska Rakow Czestochowa. Nu är det klart att den 22-årige nigerianske mittfältaren har kritat på ett längre avtal med Kalmar FF.

– Det känns väldigt bra att allt är klart. Magnus Pehrsson och Thomas Andersson-Borstam har visat intresse för mig under en längre tid och det har varit en viktig del till varför jag valde Kalmar, säger Nwakali till klubbens webbsida.

Under åren i Manchester City skickades Nwakali gång på gång ut på lån till klubbar i olika länder. Nu ser han fram emot en stabilare tillvaro på Guldfågeln Arena.

– Det är viktigaste för mig är att komma till en förening där jag kan växa och utvecklas som fotbollsspelare, säger Nwakali.

– Under tiden i Man City har det varit många utlåningar där jag spelat för Malaga, Girona, Start, Sogndal och Aberdeen. Av de klubbarna var tiden i den norska ligan bäst för mig personligen där jag spelade samtliga matcher och presterade bra, säger Chidiebere Nwakali.

Kalmars sportchef Thomas Andersson-Borstam berättar att man följt Nwakali sedan länge, och ger även sin bild av vad tvåvägsmittfältaren kan bidra med.

– Det är en spelare med fina kvalitéer i sitt passningsspel. Han har även ett bra skott och är en duktig bollvinnare. Det ska bli väldigt spännande att se honom i den rödvita tröjan, säger Andersson Borstam.

Foto: bildbyrån