Nyheter

Chevron
Kandidaterna till Månadens spelare i juli

Kandidaterna till Månadens spelare i juli

En spelare är finalist för andra månaden i rad. Övriga tillhör klubbar som befäst sina toppositioner i ligan under månaden. Här är juli månads kandidater till utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan.

’Totte’ Nyman är finalist för andra månaden på raken efter att bland annat ha lett serieledaren IFK Norrköping framåt med mål i tre raka matcher. I juni hade Nyman sällskap av två klubbkamrater från IFK Norrköping, men i juli står två motspelare som konkurrenter till priset. 

Malmö FF:s hemvändare Isaac Kiese Thelin har gjort en fin månad och klättrat till toppen av skytteligan samtidigt som MFF avancerat till det absoluta toppskiktet i Allsvenskan efter fyra raka segrar. Den tredje spelaren är IK Sirius Stefano Vecchia, som med två mål och tre assist under juli varit ett utropstecken i Uppsalaklubbens starka säsongsinledning.

Finalister:
Isaac Kiese Thelin, Malmö FF 
Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Stefano Vecchia, IK Sirius

Vinnaren, som avslöjas på fredag, får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Jury:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Tidigare vinnare:
Allsvenskan:

Juni: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping