Nyheter

Chevron
Kandidaterna till månadens spelare i november

Kandidaterna till månadens spelare i november

Säsongen går mot sitt slut och med den ska årets allra sista Månadens spelare delas ut. I Allsvenskan står det mellan en trio målskyttar som tidigare synts i samband med i utmärkelsen.

IFK Norrköpings Christoffer Nyman är nominerad till utmärkelsen för fjärde gången den här säsongen. ’Totte’ vann priset i september och har här chansen att göra det för andra gången 2020. IFK Norrköping tog två segrar under månaden. Christoffer Nyman stod för fyra mål, varav tre på straff i segern mot Falkenberg. Nyman leder skytteligan i Allsvenskan inför den sista omgången.

Mjällby AIF:s Moses Ogbu är nominerad för andra gången den här säsongen. I november stod Ogbu för fem mål när hans Mjällby vann samtliga fyra matcher under månaden. Ogbu ligger trea i skytteligan i Allsvenskan inför den sista omgången.

Astrit Selmani i Varbergs BoIS vann utmärkelsen i april 2019, då som spelare i Superettan, och kan här bli den förste spelaren som vunnit utmärkelsen i både Allsvenskan och Superettan. I november gjorde Astrit Selmani fem mål och en assist när hans Varberg plockade nio poäng och säkrade det allsvenska kontraktet även för 2021. Selmani ligger tvåa i skytteligan i Allsvenskan inför den sista omgången.

Nominerade Allsvenskan:
Christoffer Nyman, IFK Norrköping 
Moses Ogbu, Mjällby AIF
Astrit Selmani, Varbergs BoIS 

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls på söndag. 

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Juryn:
Samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Vinnare 2020:
Juni: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
Juli: Isaac Kiese Thelin, Malmö FF
Augusti: Stefano Vecchia, IK Sirius
September: Christoffer Nyman, IFK Norrköping
Oktober: Ola Toivonen, Malmö FF