Kanoninsats gav Djurgården fördel i kvalet

Ett taggat Djurgården vann den första Playoffmatchen mot Apoel FC med 3-0. Efter Victor Edvardsens tidiga drömmål satte Hjalmar Ekdal. och Gustav Wikheim de övriga målen.

Djurgården har ett ben i Europa Conference Leagues gruppspel efter den första matchen i dubbelmötet mot Apoel.

Det tog bara nio minuter innan hemmapubliken på Tele2 Arena fick jubla. Victor Edvardsen fick bollen vid mittlinjen, såg att cyprioternas målvakt var långt ute och klippte till. Ett perfekt avvägt avslut landade i nätmaskorna och betydde 1-0 till Djurgården.

Resultatet stod sig till paus trots att hemmalaget hade ytterligare ett par fina chanser att utöka ledningen. Men i den andra kom tvåan snabbt. Efter ett fint anfall var Hjalmar Ekdal sist på bollen och nickade in 2-0.

När en timme var spelad byttes Gustav Wikheim in. Wikheim verkar ha hittat formen och i den senaste omgången av Allsvenskan gjorde han två mål. I kväll behövde han bara fem minuter innan han klippte till från distans och satte 3-0.

Ett litet smolk i glädjebägaren inför nästa veckas retur är att Rasmus Schüller drog på sig två gula kort och därför är avstängd.