Nyheter

Chevron
Kaptenen lämnar AFC Eskilstuna

Kaptenen lämnar AFC Eskilstuna

AFC Eskilstuna slutade på sista plats i Allsvenskan och får starta om i Superettan 2020. Man får dock göra det utan sin kapten, Anel Rashkaj. Var den kosovanske landslagsmannen spelar nästa år är ännu inte klart.

Anel Rashkaj har gjort sammanlagt 70 matcher i AFC Eskilstuna under sina två sejourer i klubben. Efter att man hamnat på sista plats i tabellen och ramlat ur Allsvenskan meddelar nu lagkaptenen att han lämnar klubben.

– Jag kommer inte fortsätta med AFC, det har jag meddelat klubben att jag inte kommer göra. Det är där det ligger just nu. Sen får vi se vilka alternativ som dyker upp. Men nu när jag har varit med landslaget känner jag att man kan klara en högre nivå, jag har fått stort förtroende med landslaget. Jag hoppas att det kommer lösa sig på något sätt, men det är klart att jag lämnar AFC, säger Rashkaj till Fotbollskanalen.

Var den 30-åriga mittfältaren spelar nästa säsong är inte bestämt.

– Allt kan hända. Jag har varit i Sverige och Skandinavien länge. Jag gillar hela biten i Skandinavien med fotbollen och så. Men med landslagsspelet öppnas dörrar i andra länder också. För mig är allting intressant, jag kommer vänta och se vad som dyker upp, säger han.

Rashkaj har nio landskamper för Kosovo på sitt konto.

FOTO: Bildbyrån