Karjalainen avgjorde sent för ÖSK

Rasmus Karjalainen stod för två baljor när Örebro på nytt tog tre poäng hemma på Behrn Arena.

Se höjdpunkter.

En hetsig och målrik första halvlek inleddes med att gästande Elfsborg fick en straff som Per Frick rullade i nät efter tre minuter. Nahir Besara ville inte vara sämre när han en kvart senare fick chansen från elva meter. En stenhård straff i Rönnings högra hörn gav 1-1 och det var ändå bara inledningen på målfesten.

Tre minuter efterBesaras kvittering höll sig Rasmus Karjalainen framme och satte sitt första för eftermiddagen och Örebro hade 2-1. Men fem minuter innan pausvilan, efter lite tuffa dueller i straffområdet, hamnade bollen hos Elfsborgs Rasmus Alm som kvitterade för Boråsarna.

Den andra halvleken var snäppet lugnare, åtminstone målmässigt. Ett mål gjordes och det var hemmalagets Karjalainen som satte sitt andra för matchen och säkrade tre pinnar för ÖSK.