Nyheter

Chevron
Karlsson lämnar Elfsborg

Karlsson lämnar Elfsborg

Jesper Karlsson har satt nio mål i årets allsvenska och har nu skrivit på ett kontrakt med nederländska AZ Alkmaar.

Jesper Karlsson kom till Elfsborg från Falkenbergs FF 2016 och har vuxit in rejält i klubben. Efter en något trevande start fick han fart på målskyttet rejält ett par omgångar in i årets serie. Nu har 22-åringen kommit överens om en flytt till Nederländerna och AZ Alkmaar.

– Jag är glad att allt är klart och att Elfsborg gjort det möjligt för mig att ta nästa steg. Nu ser jag framemot att hjälpa laget och fokusera på återstående matcher i den gula tröjan. Känslorna jag har för Elfsborg och alla runt klubben kommer jag ha tid att uttrycka på plats i Borås innan jag flyttar ner permanent till Holland, säger Jesper Karlsson till elfsborg.se.

Övergången sker antingen den 18 eller 28 september beroende på hur det går för AZ i kvalet till Champions League.

Stefan Andreasson, klubbchef i Elfsborg, är glad att klubben kunnat hjälpa ytterligare en spelare ut i Europa.

– Vi är idag stolta och glada både för Jespers skull och för att IF Elfsborg återigen kan konstatera att vi har en verksamhet och miljö som gör att spelare utvecklas och till slut är redo för att ta steget ut i Europa. Att det också görs till en bra och seriös klubb som betalar ett marknadsmässigt pris och i en fin dialog med Jesper och hans representanter är väldigt viktigt för oss för att kunna fortsätta vår långsiktiga strategi, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån