Nyheter

Chevron
Keita: ”Vi har många unga talangfulla spelare”

Keita: ”Vi har många unga talangfulla spelare”

Aly Keita tror på det unga Östersunds FK inför årets säsong, där den rutinerade målvakten har en speciell position som lagkapten.
– Jag är en av de äldre, det är en roll jag trivs med och som jag måste ta, säger Keita.

Östersunds FK hade ett tufft fjolår där man först i slutomgångarna säkrade nytt allsvenskt kontrakt. Två inledande storsegrar i Svenska Cupens gruppspel i februari gav laget självförtroende, även om man sedan föll mot BK Häcken i den avgörande gruppspelsmatchen.

– Vi har många unga spelare som är talangfulla och det var skönt att det började bra, men vi åkte ut så det var inte tillräckligt. Men det var ändå ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Vi förlorade mot Häcken, som är ett mycket bra lag. Nu fokuserar vi på att spela bra i Allsvenskan, säger lagets målvakt Aly Keita till allsvenskan.se.

Under fjolåret var det ofta Tom Pettersson som bar kaptensbindeln i ÖFK. Nu sitter den på Keita, som spelat i klubben sedan 2014 och som firar sin 34:e födelsedag i december i år.

– Det är ett stort ansvar, men det är ett ansvar jag har tagit i många år. Jag kommer vara samma Keita. Jag vill leda laget framåt. Jag är en av de äldre, det är en roll jag trivs med och som jag måste ta, men det är hela laget som måste göra det tillsammans.

Alla inblandade inom fotbollen siktar just nu mot allsvensk säsongsstart 14 juni. I ÖFK har man använt den förlängda försäsongen till att fila på detaljer, både offensivt och defensivt.

– Det var tråkigt att säsongen inte kom igång som väntat, man var redo att sätta igång men så blev det ett break. Man får träna på så bra man kan. Man får tid att slipa på andra detaljer och får försöka se det positiva i det.

– Vi har jobbat med allt från uppbyggnadsspel till hur vi ska vara i våra positioner när motståndarna har bollen.

Och för målvakterna, då?

– Speciellt har vi fokuserat mycket på uppspelsfasen. Vi vill vara ett lag som spelar, som vi alltid har varit, säger Aly Keita.

Foto: bildbyrån