Nyheter

Chevron
Khalili förlänger med Hammarby

Khalili förlänger med Hammarby

Hammarby och anfallaren har kommit överens om ett nytt ettårskontrakt. ”Förra året lade vi grunden till något nytt, och nu vill jag vara med och ta nästa steg”, säger Khalili till klubbens hemsida.

Efter en tuff start i Hammarby har Imad Khalili vuxit in och tagit en viktig roll i klubben. Efter fyra år har han nu förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett.

– Det känns fantastiskt kul. Förra året lade vi grunden till något nytt, och nu vill jag vara med och ta nästa steg. Med det innebär det att hjälpa till att utveckla de yngre spelarna, och fortsätta bygga en vinnarkultur. Samtidigt är min vilja att bidra på planen lika stark som att ta ansvar runt omkring, så jag ser mycket fram emot min fortsättning i Hammarby, säger han till klubbens hemsida.

Jesper Jansson, sportchef i Hammarby, är glad med att Khalili skrivit förlängt med klubben.

– Imad har sedan tränarskiftet tagit en oerhört viktig roll i truppen både på planen och inte minst i omklädningsrummet. Han har blivit en ledare, och är med sin taktiska smartness en spelare som är mycket användbar i Stefan Billborns spelsätt. Han har också visat stark karaktär trots sin tuffa start i Hammarby, säger Jansson.

Stefan Billborn, tränare, är givetvis också glad.

–  Imad har utvecklats till en väldigt allround spelare, och han har alltid gett hundra procent. Han är väldigt bra på att ta instruktion och har stor förståelse för spelet, och han bidrar med mycket i spelet som man kanske inte alltid lägger märke till, som att skapa ytor för sina medspelare. Han tar ansvar på ett väldigt moget sätt i omklädningsrummet, och det är något vi har stort behov i en trupp med många unga – en spelare som är en förebild med sin professionella inställning till sitt fotbollsutövande, med sitt fotbollskunnande och hur man är som människa. Så vi är väldigt glada att Imad förlänger med oss, säger Billborn till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån