Nyheter

Chevron
Khalili och Ousted till Hammarby

Khalili och Ousted till Hammarby

Hammarby dubbelvärvar under torsdagen. Abbe Khalili och David Ousted är klara för klubben.
– Vi är väldigt nöjda med att kunna förstärka och spetsa truppen med de här spelarna, säger sportchefen Jesper Jansson.

Fyra dagar innan Hammarbys inledande match i Svenska Cupens gruppspel presenterar klubben två nyförvärv. 27-årige mittfältaren Abbe Khalili, som var med och vann U21-EM med Sverige 2015, ansluter på ett tvåårsavtal. 35-årige danske målvakten David Ousted har provtränat med Bajen under vintern och skriver på för klubben bara tre dagar efter att Johan Wiland meddelat att han avslutar karriären på grund av en axelskada.

– När jag lämnade Turkiet för att testa något nytt kände jag att Hammarby var ett bra alternativ. Hammarby spelar en fantastisk fotboll, om inte den bästa fotbollen i Sverige, och det är en klubb som vill vinna titlar och spela i Europa, detsamma som jag vill, kommenterar Khalili.

Khalilis senaste klubb var Kasimpasa i turkiska högstaligan, medan Ousteds senaste klubbadress var Chicago Fire i USA.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Det är en fantastisk klubb och riktigt skön stämning i laget, så det känns fantastiskt. Jag har alltid sagt att om jag kommer tillbaka till skandinavisk fotboll så ska det vara till en klubb som vill vinna titlar, och Hammarby har den ambitionen vilket var en viktig del för mig att fatta det här beslutet, säger Ousted.

Läs mer på Hammarbys webbsida.

Foto: bildbyrån