Kiese Thelin frälste Malmö i Norrköping

Isaac Kiese Thelin klev fram med matchens enda mål när Malmö FF bortavann mot IFK Norrköping.

IFK Norrköping – Malmö FF: 0–1
Malmö FF återtar serieledningen i Allsvenskan efter en tung trepoängare i Östergötland. Isaac Kiese Thelin gjorde matchens enda mål, i mitten av den andra halvleken, vilket gör att MFF nu toppar tabellen med en match mer spelad än tvåan IF Elfsborg, som har chans att replikera när man gästar IFK Göteborg på måndagskvällen.

Mjällby AIF – BK Häcken: 2–1
BK Häcken är borta från guldstriden efter att Mjällby AIF dragit det längsta strået på Strandvallen under söndagen. Mål från Noah Eile och Jacob Bergstrlm förde upp MAIF i en 2–0-ledning inför hemmafansen, innan Srdjan Hrstic nickade in ett reduceringsmål för gästerna i slutminuterna.

Kalmar FF – IFK Värnamo: 1–3
Vilket lag blir bäst i Småland 2024? Den frågan ställdes inför derbyt mellan Kalmar FF och IFK Värnamo, som parkerade på femte respektive sjätte plats i tabellen inför omgång 28. Efter 90 minuter, plus tillägg, på Guldfågeln Arena har Värnamo gått om KFF, då man tagit en klar 3–1-seger i lejonets kula. Ajdin Zeljkovic prickade in 1–0 på straff redan i den andra spelminuten, och i inledningen av den andra halvleken utökade Gustav Engvall till 2–0 med ett lågt avslut. Oscar Johansson sköt sedan in en frispark i straffområdet som Hampus Näsström kyligt kunde styra in i nät fram till 3–0 i den 69:e minuten. Och trots en snabb replik från Deniz Hümmet kunde IFK hålla undan och klättra upp på femte plats i Allsvenskan.

AIK – Halmstads BK: 1–1
AIK och Halmstads BK tar en poäng var i bottenstriden, en pinne som kan visa sig vara viktig i kampen om att undvika att hamna på kvalplats. Viktor Granath nickade in 1–0 för HBK på Joel Allanssons hörna i slutet av den första halvleken, och när den andra halvleken led mot sitt slut så kvitterade Ioannis Pittas på straff. Direkt efter 1–1-målet visades Marko Johansson ut för gästerna, som fick avsluta matchen med Malte Påhlsson mellan stolparna och med nio utespelare.