Kiese Thelin hattrickhjälte för MFF

Malmö FF tog sin femte raka seger i säsongsinledningen. Tack vare tre mål av Isaac Kiese Thelin kunde man vinna klart mot Hammarby under söndagen.

Malmö FF – Hammarby: 4–2
Isaac Kiese Thelin fortsatte sin hysteriska målform när Hammarby gästade Malmö FF på Eleda Stadion. Efter att ha nätat i samtliga matcher hittills den här säsongen så överträffade han sig själv med ett hattrick efter att Stefano Vecchia gett MFF ledningen i den 14:e minuten. 2–0 kom på nick, 3–0 stötte han in efter ett lågt inspel och 4–1, efter att Viktor Djukanovic reducerat för Bajen, var ett lågt välplacerat avslut. Tidigare Malmö-spelaren Adi Nalic reducerade ännu en gång för Hammarby med 4–2-målet blev inte mer än ett tröstmål.

Varbergs BoIS – Kalmar FF: 0–0
För andra hemmamatchen i rad spelade Varberg 0–0. Den här gången var det Kalmar som kom och kryssade på Varberg Energi Arena. Hemmalaget väntar därmed fortfarande på årets första seger, men något att glädjas åt för BoIS är att man efter fem omgångar bara förlorat en gång.

Degerfors IF – Djurgården: 2–1
Säsongens andra seger är ett faktum fär Degerfors efter 2–1 hemma mot Djurgården. Dijan Vukojevic blev dagens förste målskytt på Stora Valla efter en blixtsnabb omställning i den 25:e minuten. Strax innan halvtid var dock gästerna ikapp då Besard Sabovics vänsterraket letade sig upp i bortre krysset. Inte lika välriktat, men kanske lika hårt, sköt Rasmus Örqvist för hemmalaget i den 77:e minuten, och hans skott från straffområdesgränsen styrde på en bortaförsvarare och gick i nät fram till 2–1. Djurgården pressade på för ett kvitteringsmål, men lyckades inte hitta det idag.