Kiese Thelin hjälte i Malmö FF:s vändning

Malmö FF vände och vann borta mot BP. Isaac Kiese Thelin petade in segermålet på stopptid.

BP – Malmö FF: 1–2
Alexander Jensen öppnade målskyttet i den 17:e minuten och satte därmed sitt BP i ledning i lördagens hemmamatch mot Malmö FF. En ledning laget också kunde ta med sig in i halvtidsvilan. MFF jobbade sig in i matchen och kunde med tio minuter kvar av ordinarie tid få in ett kvitteringsmål via Isaac Kiese Thelin. Samme Kiese Thelin höll sig sedan påpassligt framme och kunde peta in bollen i nät framför hemmamålvakten i den andra övertidsminuten. Ett mål som fastställde slutresultatet, 1–2.

Degerfors IF – Halmstads BK: 3–1
På Stora Valla segrade Degerfors IF i mötet med Halmstads BK. Gästerna kunde visserligen ta ledningen genom Erik Ahlstrand i den 17:e minuten – men tio minuter senare replikerade Degerfors och Karim Mammar. I början av den andra halvleken fullbordades vändningen när Diego Campos ordnade 2–1. I den 63:e minuten kunde också Rasmus Örqvist utöka – och spika fulltidsresultatet – till 3–1.