Kiese Thelin sköt MFF till premiärseger

Isaac Kiese Thelin gjorde årets första mål i Allsvenskan. Hans straffkasse innebar seger för Malmö FF mot Kalmar FF i premiärmatchen.

Malmö FF – Kalmar FF: 1–0
Två topplag med nya tränare ställdes mot varandra i den allsvenska premiären 2023. På Eleda Stadion drog Malmö FF, med Kalmar FF:s tidigare tränare Henrik Rydström på tränarbänken, det längsta strået tack vare ett straffmål. Efter en mållös första halvlek kunde Isaac Kiese Thelin pricka in matchens enda mål i mitten av den andra halvleken.

Djurgården – BP: 3–1
Djurgården imponerade när man tog emot nykomlingen BP på ett välfyllt Tele2 Arena under lördagskvällen. Hampus Finndell bröstade in 1–0 efter en kvarts spel och Gustav Wikheim ökade på till 2–0 strax innan halvtid. Finndell blev tvåmålsskytt då Oscar Linnér inte kunde hålla den unge mittfältarens skott i inledningen av den andra halvleken. Marijan Cosic knoppade in ett reduceringsmål för BP efter en timmes spel, men närmare än så kom inte gästerna idag.