Klar AIK-seger i derbyt

AIK vann derbyt mot Djurgården med klara 4–1. Även BK Häcken och IF Elfsborg vann klart under söndagen, samtidigt som IFK Göteborg och Hammarby spelade 0–0.

Djurgården – AIK: 1–4
Fasta situationer var melodin när AIK tog en klar derbyseger borta mot Djurgården. 1–0 för gästerna kom dock i öppet spel då Nicolas Stefanelli spelade fram Henok Goitom som slog in öppningsmålet i öppet läge. 1–1 från Djurgården vinklade Haris Radetinac in efter en frispark. 2–1 för AIK skruvade Sebastian Larsson lurigt in direkt på frispark. 3–1 klippte Nicolas Stefanelli in efter ett långt inkast, och 4–1 nickades in från nära håll av Alexander Milosevic efter en inåtskruvad hörna från Larsson.

BK Häcken – Östersunds FK: 5–0
Häcken klev in på vinnarspåret igen efter förlusten borta mot Djurgården senast. Hemma mot Östersund lossnade allt och Getingarna sprang iväg med en 5–0-seger. Daleho Irandust chippade in 1–0, Leo Bengtsson sköt in 2–0 lågt, Alexander Jeremejeff satte 3–0 iskallt från straffpunkten, Bengtsson fintade förbi en motståndare och skruvade in 4–0 från distans innan Tobias Heintz kunde fastställa slutresultatet till 5–0 i friläge efter Benie Traorés fina förarbete.

IFK Göteborg – Hammarby: 0–0
Efter att ha spelat bortamatch i Serbien i Europa Conference League-kvalet i torsdags reste Hammarby vidare till Göteborg för bortamatch under söndagen. Båda lagen tappade poäng i den förra omgången – förlust för IFK och kryss för Hammarby – och efter 0–0 på Ullevi tar både Blåvitt och Bajen en pinne var.

IF Elfsborg – Degerfors IF: 3–0
Det tog bara en dryg minuts spel på Borås Arena innan Leo Väisänen hade nickat in 1–0 för hemmalaget Elfsborg mot gästande Degerfors. 2–0 kom även det på nick, den gången var det Marokhy Ndione som hoppade högst och skarvade in bollen efter en snabbt slagen hörna. I inledningen av den andra halvleken punkterade sedan Jeppe Okkels matchen då han påpassligt slog in 3–0 när Ndiones frilägesavslut såg ut att rulla utanför bortre stolpen.