Klar Djurgården-seger mot Hässleholm

Gruppspelet i Svenska Cupen fortsatte under lördagen. Djurgården bortaslog Hässleholms IF medan Östersunds FK, IK Sirius och IF Elfsborg fick det svårt mot lag från lägre divisioner. Senare under dagen plockade både AFC Eskilstuna och Falkenbergs FF trepoängare på hemmaplan.

Två hörnor av Kevin Walker resulterade i mål för Djurgården när laget gästade division 2-laget Hässleholms IF i Skåne under lördagseftermiddagen.

Jacob Une Larsson nickade in 1-0 efter en kvarts spel och mittbackskollegan Marcus Danielsson utökade till 2-0 på identiskt vis 20 minuter senare. I slutminuterna kunde sedan inhopparen Johan Andersson placera in 3-0 från nära håll, vilket även blev slutresultatet i en match som Djurgården dominerade.

Tyngre gick det för övriga allsvenska lag som spelade med avspark 14.00 idag. IK Sirius tog förvisso ledningen hemma mot Halmstads BK genom Jesper Arvidsson på straff i den 14:e minuten, men sedan kom HBK in i matchen.

Superettan-laget kvitterade genom nye anfallaren Sadat Karim i den 25:e minuten. Samme Karim utnyttjade ett misstag i hemmaförsvaret strax innan halvtid och placerade även in 2-1 invid vänstra stolpen med ett kyligt avslut. Inga fler mål föll i matchen och Sirius står kvar på tre poäng efter två spelade matcher.

I samma grupp tog även Östersunds FK ledningen på straff idag; borta mot Karlstad BK var det Dino Islamovic som placerade in 1-0 för gästerna i den 40:e minuten. På övertid i den första halvleken rann dock Liridon Selmani igenom efter en nickskarv och kvitteringen var ett faktum.

2-1 för Karlstad kom oturligt för ÖFK då den utrusande målvakten Aly Keita missbedömde en boll och Victor Edvardsen kunde enkelt lägga in hemmalagets ledningsmål i öppen bur. Edvardsen hittade sedan Selmani med ett högerinlägg i den 79:e minuten på vilket Selmani kallt nickade in 3-1 vid bortre stolpen.

Östersund fick sedan Douglas Bergqvist utvisad men kom tillbaka målmässigt i matchen då Jamie Hopcutt reducerade till 3-2 i slutminuterna. Närmare än så kom dock inte ÖFK utan laget är nu utslaget inför den avslutande gruppspelsmatchen.

elfsborg-frej-jubel

Även IF Elfsborg gick mot en förlust idag då IK Frej Täby tagit ledningen på Borås Arena i slutet av den första halvleken. Moustapha Zeidan var det som prickade in 1-0 för gästerna med ett långskott.

Elfsborg hade en handfull högkaratiga målchanser i matchen, och på tilläggstid på tilläggstiden i den andra halvleken fick man till slut in en 1-1 då Samuel Holmén stötte in Stefan Ishizakis låga högerinlägg i den 96:e minuten.

I en av dagens två matcher med senare avsparkstid hade AFC Eskilstuna en trevlig afton mot IFK Värnamo, nya i division 1 efter att ha åkt ur Superettan ifjol.

Ivan Bobko satte 1-0 på en retur i slutet av första halvlek, och i inledningen av den andra kämpade Gustav Jarl sig till ett friläge och lade in 2-0 lågt. Kadir Hodzic hittade Adnan Kojic som lade in 3-0 innan vänsterbacken Hodzic själv skruvade in 4-0 på frispark.

falkenberg-degerfors-jubel

Falkenbergs FF hade det svårare mot Degerfors IF, men även FFF kammade hem en trepoängare idag. Gästande DIF tog ledningen i slutet av den första halvleken då Erik Björndahl stötte in 1-0 från nära håll, men Falkenberg forcerade in en vändning i slutet.

Tobias Englund högg på en lös boll i straffområdet och satte kyligt kvitteringen till 1-1 i den 78:e minuten. I den 85:e fullbordade nye Marcus Mathisen vändningen då han placerade in 2-1 nere vid den vänstra stolpen.