Klar Djurgården-seger mot Sundsvall

Djurgården håller guldstriden vid liv efter att ha vunnit med 4–0 hemma mot GIF Sundsvall.

Djurgården – GIF Sundsvall: 4–0
BK Häckens starka 2–1-seger mot Malmö FF under söndagen gjorde att det krävdes seger för Djurgården under måndagen för att inte SM-pokalen redan skulle ställas på Hisingen. Det tog dock bara sex minuter för Djurgården att göra 1–0 på GIF Sundsvall, en nick från nära håll av Gustav Wikheim, och sedan rullade det på. Hampus Finndell slog in 2–0 från nära håll, 3–0 kom på självmål i inledningen av den andra halvleken och 4–0 sattes på stopptid efter ett välplacerat skott från Magnus Erikssons vänsterfot.

IFK Göteborg – AIK: 1–0
IFK Göteborg är inte mycket för det här med oavgjorda matcher. Rivalmötet med AIK stod länge 0–0 men i den 81:a minuten kunde Eman Markovic placera in 1–0 för Blåvitt efter en snabb omställning – sommarvärvningens första mål för IFK. Göteborg ligger åtta i tabellen och har inte spelat oavgjort sedan mitten av juli.

Mjällby AIF – Varbergs BoIS: 4–1
Mjällby tog sin andra raka seger då man vann klart hemma mot Varberg. Carlos Moros Gracia nickade in 1–0 på hörna i den 28:e minuten och tio minuter in i den andra halvleken skarvade Adam Ståhl in 2–0 efter en frispark. Silas Nwankwo satte sin egen retur fram till 3–0 innan Alexander Johansson skapade potentiell nerv i matchen med sitt reduceringsmål med kvarten kvar att spela. Sju minuter senare kom dock spiken i kistan från hemmalaget då Mamudu Moros låga inlägg stöttes i eget mål av en bortaförsvarare. Resultatet innebär att Varberg nu halkat ned på kvalplatsen med två omgångar kvar att spela.

IK Sirius – Kalmar FF: 0–0
Kalmar FF jagar en topp 3-placering i Allsvenskan men stötte på patrull borta mot IK Sirius. KFF hade det mesta av spelet och de vassaste chanserna, men Hannes Sveijer i hemmamålet höll tätt och matchen slutade mållös.

IFK Värnamo – IFK Norrköping: 1–1
Marcus Antonsson slog till med sitt 20:e mål för säsongen då han räddade 1–1 för Värnamo i kamratmötet med Norrköping. Peking hade gjort 1–0 i den 14:e minuten då Laorent Shabani skickligt skruvade in bollen i bortre hörnet. I den 89:e minuten skulle dock bollen gå hemmalagets väg då Wenderson avlossade ett skott som tog i utsidan av stolpen, studsade på bortabacken Godswill Ekpolo och landade mitt framför fötterna på Antonsson som enkelt kunde slå bollen i nät från minimalt avstånd till mållinjen.