Nyheter

Chevron
Klart: Vårens speltider spikade

Klart: Vårens speltider spikade

De regerande mästarna i Djurgården sparkar igång den allsvenska säsongen 2020 lördagen den 4 april tillsammans med Örebro SK på Behrn Arena. Se alla tider som gäller under premiärhelgen här!

Premiären följs upp av fem matcher under söndagen och avslutas med mötena BK Häcken – AIK samt IFK Norrköping – Malmö FF under måndagskvällen.

Här är hela premiäromgången:

Lördag 4 april, 13.00
Örebro SK – Djurgården

Söndag 5 april, 14.30
Hammarby – Kalmar FF
Östersunds FK – Mjällby AIF
Helsingborgs IF – Varbergs BoIS

Söndag 5 april, 17.30
IK Sirius – Falkenbergs FF
IFK Göteborg – IF Elfsborg

Måndag 6 april, 19.00
BK Häcken – AIK
IFK Norrköping – Malmö FF

Vårens speltider kommer inom kort upp i sin helhet på allsvenskan.se, till dess kan du ta del av det på Svenska Fotbollförbundets webbplats, svenskfotboll.se.

Notera:

  • Till följd av Överklagandenämndens beslut att bifalla Östersund Elitfotboll AB:s överklagande på så sätt att elitlicens har beviljats för säsongen 2020, så är det nu Östersund som innehar platsen i Allsvenskan, och IK Brage som innehar platsen i Superettan. Föreningarna övertar varandra plats i tidigare offentliggjord spelordning för respektive serie.

  • Vad gäller Östersunds matcher i omg. 1-11 av Allsvenskan så har föreningen bett om tid för att se över de föreslagna dagarna och tiderna. Matcher i omg. 1-11 av Allsvenskan innehållandes Östersund presenteras därför tills vidare enbart med preliminärt datum och tid och fastställs först efter jul- och nyårshelgerna.

  • Matchen Djurgården-Kalmar FF i omgång 16 kommer att spelas onsdag den 13 maj då Djurgården deltar i Europaspel. Även matchen Malmö FF–Hammarby kommer att flyttas från omgång 16 till våren på grund av Europaspel för båda föreningarna, men datum för matchen kommer att fastställas först efter årsskiftet

  • Matchen Örebro-Östersund i omg. 6 flyttas till söndag 31 maj, efter överenskommelse mellan berörda föreningar

  • Matchen Falkenbergs FF-Kalmar FF i omg. 8 flyttas till annat datum, vilket kommer att fastställas under våren

  • Matchen Örebro-AIK i omg. 11 flyttas till onsdag den 6 maj, efter överenskommelse mellan berörda föreningar, SEF och SvFF. Även matchen Östersund-Helsingborg i omg. 11 kommer att flyttas till annat datum vilket kommer att fastställas under våren.