Kryss för Malmö i nordiskt EL-möte

Trots ett sent ledningsmål av Malmö FF fick hemmalaget Sarpsborg in en ännu senare kvittering, och det nordiska Europa League-mötet slutade 1-1.

Malmö FF reste till Norge för Europa League-möte med Sarpsborg under torsdagen. Efter att ha inlett med en förlust mot Genk och en seger mot Besiktas kan MFF nu lägga ett oavgjort resultat mot Sarpsborg till handlingarna.

Matchen mellan de nordiska grannarna präglades av mycket kamp och lite skönspel. Sören Rieks var nära att ge Malmö ledningen med ett lågt skott redan i den andra minuten, men avslutet räddades och nästan hela matchen förflöt sedan utan några större farligheter åt något håll.

Så i den 79:e minuten måttade Rieks ett inlägg mot den högra stolpen. Där dök Andreas Vindheim upp och med ett akrobatiskt avslut lyckades han lirka in 1-0 för Malmö via hemmamålvakten Aleksandr Vasyutins huvud.

Trots det sena ledningsmålet skulle hemmalaget hinna med en kvittering. I den 87:e minuten landade en lös boll i straffområdet framför Ole Jörgen Halvorsen, som drog in 1-1 med ett direktskott.

Ett energifyllt Sarpsborg pressade sedan på för ett segermål, men Malmö lyckades hålla undan och tar med sig en poäng hem från den tredje gruppspelsmatchen.

I kvällens andra match i Grupp I vann Genk borta mot Besiktas med 4-2.