Nyheter

Chevron
Kvalstriden inför avgörandet

Kvalstriden inför avgörandet

Fyra lag slåss fortfarande om att undvika kvalplats. Sä här ser förutsättningarna ut inför avslutningen.

Två omgångar återstår av Allsvenskan 2022 och det står redan klart att GIF Sundsvall och Helsingborgs IF får ta nya tag i Superettan nästa säsong. Men kring kvalplatsen är det jämnt och fyra klubbar kämpar frenetisk för att undvika 14:e-platsen.

11. IFK Norrköping, 33 poäng (37-38)
Kvar att möta:
Djurgården (h), BK Häcken (b)
Förutsättningar: Peking behöver bara två poäng för att säkra platsen i Allsvenskan, men har det svåraste spelschemat av lagen kring kvalplatsen. Först väntar tabelltvåan Djurgården som måste vinna för att ha en chans på guldet. I avslutningen ställs man sedan mot serieledande BK Häcken. Förutsättningarna inför den matchen kan vara väldigt olika. Häcken behöver bara ta en poäng på de sista två matcherna för att säkra SM-guldet. Skulle man ta poäng och således säkra guldet i helgen känns det som att Norrköpings chanser ökar i den sista omgången.

12. IK Sirius, 32 poäng (26-37)
Kvar att möta: GIF Sundsvall (b), Varbergs BoIS (h)
Förutsättningar: En seger på två matcher räcker för Sirius som dessutom möter Varberg i den sista omgången. Först ut väntar nu dock tabelljumbon GIF Sundsvall. Ett lag som redan arbetar klara för degradering, men som samtidigt vill avsluta säsongen på ett snyggt sätt.

13. Degerfors IF, 29 poäng (30-47)
Kvar att möta: IFK Värnamo (h), Malmö FF (b)
​​​​​​​Förutsättningar: Har nio raka utan förlust och har kämpat sig upp från botten till att nu ligga på säker mark med två omgångar kvar. Men än är inget klart och man har bara en poäng till godo på Varbergs BoIS. Både mot Värnamo och MFF blev det 0-2–förluster tidigare i år.

14. Varbergs BoIS, 28 poäng (26-50)
Kvar att möta:
Malmö FF (h), IK Sirius (b)
​​​​​​​Förutsättningar: Ligger just nu på kvalplatsen efter bara fyra poäng på de sex senaste matcherna. Har tagit 17 av sina 28 poäng hemma och har vunnit och kryssat mot MFF de två senaste säsongerna. Mot Sirius i Uppsala blev det förlust med 2-1 i fjor.

FOTO: Bildbyrån