Nyheter

Chevron
Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

Lagkapten Heltne Nilsen ska opereras

Med bara två veckor till premiär har IF Elfsborg åkt på ett bakslag. Klubbens lagkapten, Sivert Heltne Nilsen, tvingas till operation och missar den allsvenska uppstarten.

Det var på en träning i lördags som olyckan var framme. Menisken i det ena knät åkte på en smäll och efter undersökning var operation det bästa alternativet för norrmannen.

– Vad jag förstår var det inte mycket att fundera på. Just nu kan jag varken sträcka ut benet eller böja det helt. Det var väl ingen vidare tajming, men jag tänker att jag kommer tillbaka starkare om ett tag och att jag nu får chansen att träna på saker jag inte hade gjort om det varit full fotbollsträning. Det gäller att ta vara på alla situationer, säger Nilsen till BT.

Matilda Lundblad, Läkare i klubben, säger till BT att Heltne Nilsen kommer att bli borta i flera veckor, men kan inte svara på exakt hur länge det blir.

– Det är en del av menisken som ska tas bort på insidan av knät och således inget att sy ihop. Men såren ska såklart läka, och sedan är det viktigt för Sivert att hitta tillbaka till full muskelstyrka och full fysisk form innan han släpps in på planen igen. Det handlar om veckor, men jag nöjer mig med det, säger Lundblad.

FOTO: Bildbyrån