Nyheter

Chevron
Lårskada sätter stopp för Mohammeds säsong

Lårskada sätter stopp för Mohammeds säsong

BK Häcken får klara sig utan Nasiru Mohammed under resten av säsongen. Yttern har åkt på en lårskada och kommer att opereras imorgon.
– Det är såklart tråkigt, men jag ska komma tillbaka starkare efter det här, säger 24-åringen.

BK Häcken var utan ordinarie offensiva kraften Nasiru Mohammed när man föll med 3-0 borta mot AIK i den senaste omgången. 24-åringen hade åkt på en lårskada i matchen innan, och nu står det klart att Mohammed missar resten av säsongen.

Skadan är så pass allvarlig att en operation anses vara bästa långvariga lösningen. Imorgon tisdag sker ingreppen, sedan väntar ungefär fyra månaders rehabilitering.

– Det är en bristning i framsida lårmuskel där senan uppe i fästet har gått av. Det är hans första muskelskada och att den skulle bli så här omfattande är ju total otur, förklarar sjukgymnasten Patrik Ghazarian på bkhacken.se.

– Vi räknar med att han någon gång till försäsongen ska vara redo. Så i det avseendet är det ganska passande. Då kommer han ändå in i en säsong i rätt tid. Han får en uppbyggnad med både fotboll och styrka, inte bara rehab, säger Ghazarian.

Nasiru Mohammed stannar därmed på fyra mål och två assist på 17 matcher i Allsvenskan i år.

– Det är såklart tråkigt, men jag har fått mycket stöd och kärlek från lagkamraterna. Och det är fint att se att så många supportrar tänker på mig. Jag ska komma tillbaka starkare efter det här, säger Mohammed själv om skadan.