Nyheter

Chevron
Lindner och Varberg vill visa vad de kan

Lindner och Varberg vill visa vad de kan

Som nykomlingar och debutanter i Allsvenskan hade Varbergs BoIS verkligen sett fram emot helgens premiär. Den uppskjutna säsongen gör att Joakim Lindner och hans lagkamrater får vänta lite till. Men Lindner försöker se positivt på den extra försäsongen.

Varbergs BoIS har tagit lite ledighet från fotbollsplanen och träffas några dagar innan påsk, innan man på nytt tar lite ledighet. Joakim Lindner har varit i klubben i fem år och var oerhört taggad på att få dra igång den allsvenska säsongen.

– Det är lite klyschigt kanske, men min dröm är ju att spela i Allsvenskan. Att dessutom få göra det med Varberg efter sättet vi tog oss upp på i fjol, det är en saga i sig. Man längtar bara till att komma ut på plan med det här laget och få visa vad vi kan, säger han till allsvenskan.se.

Ni är nykomlingar i år. Tror du uppehållet påverkar er på något speciellt sätt?

– Det är likadant för alla egentligen, men det känns nog lite mer för oss som nykomlingar. Vi var lite extra sugna på att visa upp oss i Allsvenskan.

Hur tog du beslutet om den uppskjutna premiären?

– Man kände ju länge att ”det här känns inte bra och det blir nog ingenting”, men när bekräftelsen på att serien skjuts upp så blev man knäckt ändå. I ett par dagar var energin som bortblåst och jag hade några dagar där jag kände mig nere och deppig. Men det har släppt och nu ser man bara positivt på det egentligen och det är bara ställa in sig på att det blir spel i början på juni. Börjar vi tänka på andra grejer så tappar vi motivationen. Förhoppningsvis får vi bra träningsmatcher och lite tävling och motivation där också.

Ni drar igång igen efter påsk. Hur ser upplägget ut?

– Det blir som en extra försäsong. Det positiva är att den förhoppningsvis kan spelas på gräs istället. Men försäsong är ju inte det roligaste jag vet och man får bita ihop rejält. Vi spelare var redo för att starta i helgen, men nu får vi nästan två månader till att spela ihop oss och lära känna varandra ännu bättre och det är ju positivt. Sedan är det klart att det är surt när man toppat kroppen och så till ett specifikt datum och så blir det inget spel det datumet.

Hur går snacket i laget om läget?

– Man har märkt att vissa tycker det är mer obehagligt än andra. Vissa tar det lite lugnare. Att kunna prata om andra grejer än fotboll i omklädningsrummet är viktigt och utvecklande. Det som händer i världen och samhället behövs också pratas om.

Hur mycket längtar du till den allsvenska starten?

– Otroligt mycket. Men alla sitter i samma sits och det finns värre saker än fotbollen som drabbas av det här. Man får sätta den i andra hand och vara medveten om att det är andra saker som behöver prioriteras.

FOTO: Bildbyrån