Nyheter

Chevron
Lundholm siktar mot säsongsstarten

Lundholm siktar mot säsongsstarten

Sam Lundholm har under det senaste halvåret haft problem med en fot. Läkarna trodde att läkningen skulle ta runt sex veckor och han skulle vara redo för fotbollsspel i mars. Men fotproblemen hänger i.

IK Sirius slutade på elfteplats i den allsvenska tabellen i fjol och Sam Lundholm var en av lagets mest framträdande spelare. Med sina fem mål och två assist hjälpte han laget att säkra sin plats i högsta serien.

Mot slutet av säsongen fick han problem med en fot och till slut var en operation oundviklig. Rehabiliteringen skulle ta sex veckor och han spåddes vara redo för spel i mars. Men till IK Sirius hemsida berättar han att det fortfarande kan vara svårt att använda foten som han vill.

– Jag har haft koll på mina tidiga skador. Den här skadan har gjort att jag ibland haft svårt att stödja mig på foten. Så det är tufft. Men jag ger mig inte, säger han.

Skadesituationen har varit påfrestande för Lundholm. Både fysiskt och mentalt.

– När man blir skadad så är det ju som att karriären stannar upp. Nu är man ju så sugen på att börja spela, så det är klart att det är tufft att vara skadad. För man vill ju växla upp, börja spela och man får liksom aldrig chansen att visa det, säger han.

Med den uppskjutna säsongsstarten hoppas han nu vara redo för spel när Allsvenskan drar igång igen, trots att foten emellanåt smärtar.

– Det är svårt att hitta exakt rätt kompetens för den här skadan men det går sakta framåt och känslan är att jag kommer vara redo till säsongstarten, säger Lundholm.

FOTO: Bildbyrån