Nyheter

Chevron
Lundqvist säljs av Elfsborg till Houston

Lundqvist säljs av Elfsborg till Houston

Adam Lundqvist lämnar IF Elfsborg för spel i amerikanska MLS-laget Houston Dynamo.
– Elfsborg kommer naturligtvis alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, säger vänsterbacken.

Ett av de övergångsfönster som för tillfället är öppet är det amerikanska. Idag blev det klart att IF Elfsborg säljer vänsterbacken Adam Lundqvist till Houston Dynamo i MLS.

– Det var jobbigt i morse när jag pratade inför alla i Elfsborg om att jag ska lämna, berättar 24-åringen för elfsborg.se.

– Den här föreningen och alla människor i den har verkligen blivit som min familj de senaste sju åren, och Elfsborg kommer naturligtvis alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det var här jag blev vuxen och en riktig fotbollsspelare.

Lundqvist tog en ordinarie tröja i Elfsborg 2015 och totalt blev det över 80 allsvenska matcher för klubben han kom till från Nyköpings BIS som 16-åring.

– Adam har sedan han kom till oss från Nyköping 2011 haft precis den utvecklingen vi önskar. Han har varit tongivande och bidragit på bästa sätt i våra U-lag och sedan tagit en fast startplats i vårt representationslag, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

– Efter att värderat Houstons erbjudande och Adams egen vilja så har vi accepterat övergången och önskar Adam lycka till i sin fortsatta karriär och tackar för allt han gjort i den gula tröjan, avslutar Andreasson.