Nyheter

Chevron
Magnus Pehrsson ny tränare i Kalmar

Magnus Pehrsson ny tränare i Kalmar

Kalmar FF har gjort klart med Magnus Pehrsson som ny huvudtränare och Jesper Norberg som assisterande tränare inför den kommande säsongen.
– Det känns väldigt bra på alla sätt att komma till Kalmar FF, säger Pehrsson, som skrivit på ett treårskontrakt.

Kort efter att Kalmar FF meddelade att Henrik Rydström inte skulle få förlängt kontrakt som huvudtränare i klubben har man nu gjort klart med en ny chefstränare på Guldfågeln Arena.

Det blir Magnus Pehrsson, senast i Malmö FF, som tillsammans med assistenten Jesper Norberg kommer leda klubben efter att ha skrivit på kontrakt till och med 2021.

– Magnus är en 42-årig fotbollstränare som skaffat sig 15 års erfarenhet som tränare. Han är en ambitiös, noggrann, och taktiskt skicklig tränare som har ett synsätt som stämmer bra överens med Kalmar FF:s strategi att satsa på sina unga spelare, kommenterar KFF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam för kalmarff.se.

Magnus Pehrsson vann SM-guld med Malmö 2017, men efter en resultatmässigt svag start på 2018 fick han lämna klubben. Nu ser han fram emot ett nytt kapitel i Kalmar.

– Det känns väldigt bra på alla sätt att komma till Kalmar FF. Jag är en tränare som vill ha ett välorganiserat lag som bygger mycket på fart och hårt arbete med ett snabbt passningsspel. Det ska bli spännande att fortsätta resan med att bygga en miljö där unga ambitiösa spelare får en möjlighet att utvecklas, säger Pehrsson.

Magnus Pehrsson och Jesper Norberg, som tidigare arbetat med Pehrsson för det estländska landslaget, påbörjar sina uppdrag i KFF 1 januari 2019.

Foto: kalmarff.se