Målfyrverkeri när Djurgården vann

Fyra mål i första halvlek banade väg för Djurgårdens seger mot IK Sirius. Samtidigt kryssade Halmstads BK och Varbergs BoIS i ett tätt Västkustderby.

Djurgården – IK Sirius 5-1
Hemmalaget startade ruskigt starkt och i den 21:a minuten skallade Jacob Une Larsson in ledningsmålet. DIF drog inte ner på takten utan Hampus Findell satte tvåan i den 26:e innan Magnus Eriksson sköt in trean från distans i den 28:e.

Edward Chilfya missade en jättechans, men tog revansch på sig själv när han precis innan paus satte 4-0.

I den andra halvleken dominerade Djurgården spelet, men gästernas försvar fungerade bättre. Och när ett mål kom i den 72:a minuten var det Sirius som gjorde det. Christian Kouakou hittade rätt och fick in reduceringen.

Men Djurgården fick det sista ordet när Carlos Banda nickskarvade in Magnus Erikssons inspel till 5-1.

Halmstads BK – Varbergs BoIS 1-1
I en tät derbybatalj på Örjans Vall tog Varbergs BoIS ledningen halvvägs in i den andra halvleken. Ryan Moon byttes in innan en hörna i den 63:e minuten och givtevis var det han som var sist på bollen när Tashreeq Matthews slog in hörnan. Bollen i mål och stor glädje hos nyss inbytte Moon.

Men HBK kom tillbaka och med tio minuter kvar hittade Simon Lundevall fram till Simon Kroon som nickade in kvitteringen.