Målglatt Stockholmsderby slutade oavgjort

Händelserikt derby på Tele2 Arena och nya Jeremejeff-mål när den allsvenska söndagen inleddes. Senare på eftermiddagen tog IFK Norrköping och Degerfors tre poäng. För IFK Göteborg och Varbergs BoIS blev det delad pott.

Hammarby – AIK 3-3
Gästerna inledde bäst i derbyt och efter nio minuter utnyttjade man ett försvarsmisstag i Hammarby. Nicolas Stefanelli fick bollen och spelade in den till Nabil Bahoui som rakade in ledningsmålet. Men hemmalaget kom tillbaka i slutet på den första halvleken. Efter 32 minuter kvitterade Gustav Ludwigson med pannan. Åtta minuter senare slog Mohanad Jeahze en fantastisk frispark i nät från snäv vinkel och vi hade plötsligt 2-1 till Bajen.

En kvart in i den andra halvleken fick hemmalaget chansen att utöka ledningen från elvameterspunkten. Men Darijan Bojanics straff var svag och Budomir Janosevics räddning var vass. Istället fick gästande Gnaget straff ett par minuter senare och från elva meter var Sebastian Larsson iskall.

Men hemmalaget fick snart fira igen. Nahir Besara satte sitt fjärde mål för säsongen på en fin frispark med en dryg kvart kvar av matchen. Inbytte Astrit Selmani träffade stolpen lite senare, men vinkades av för offside. Istället kom det en kvittering för AIK. Med sex minuter kvar gjorde Nabil Bahoui sitt andra mål för eftermiddagen och fastställde slutresultatet till 3-3.

BK Häcken – Kalmar FF 3-1
Kalmar FF fick en smakstart på Bravida Arena och efter flipperspel i Häckens straffområde hittade bollen in i nät bakom Peter Abrahamsson. I statistiken står målet som självmål.  I den 38:e minuten kvitterade danske Mikkel Rygaard för BK Häcken och lagen gick till paus med ett oavgjort resultat.

I den andra halvleken visade en formtoppad Alexander Jeremejeff klassen när han fick ett inspel från vänster, vände runt i straffområdet och placerade in sitt sjunde mål för säsongen till 2-1. Med sju minuter kvar satte han också sitt åttonde mål i Allsvenskan när han var säker från straffpunkten.

Degerfors IF – Helsingborgs IF 2-1

Degerfors vände och vann i den senaste omgången och tog sin första seger i årets serie. I mötet med Hesingborg fick man en pangstart när man hittade nätet redan efter tio minuter. Abdelrahman Saidi, som gjorde tre mål senast, avgjorde sedan matchen när han satte 2-0 med tolv minuter kvar.

En sen reducering från gästernas Dennis Olsson hjälpte inte. Degerfors tar sin andra raka trepoängare.

IFK Göteborg – Varbergs BoIS 1-1

På Gamla Ullevi tog hemmalaget ledningen efter en halvtimme när Hosam Aiesh hittade rätt. Blåvitt, som förlorat tre raka natcher efter sin fina start av Allsvenskan, trummade på och skapade ett gäng farligheter. Men när det andra målet kom var det gästerna som gjorde det. Med 20 minuter kvar hamnade bollen framför fötterna på Alexander Johansson som pangade in kvitteringen från nära håll.

IFK Norrköping – GIF Sundsvall 5-1

Peking har fått upp farten och i mötet med Giffarna från Sundsvall var det en trio spelare som stod för poängen. Totte Nyman inledde målskyttet när han gjorde mål för tredje matchen i rad. Framspelningen stod Jakob Ortmark och Nyman skulle hamna i poängprotokollet igen. Men först ville Jonathan Levi in i handlingen. Ortmark spelade fram Levi till 2-0 och efter en halvtimme spelade Levi till Ortmark som satte trean. Innan paus hittade Nyman fram med bollen till Levi som satte sitt andra mål för kvällen till 4-0. I den andra halvleken rundade trion showen när Levi slog en hörna som Ortmark nätade på till 5-0.

Med drygt tio minuter kvar gjorde Saku Ylätupa sitt tredje mål på två matcher, men det spelade ingen större roll. Peking vann med 5-1 och tog sin fjärde raka seger och nu är sexa i tabellen.