Målkalas av Hammarby i Sundsvall

Hammarby och BK Häcken tog tre nya poäng i Allsvenskan under lördagen.

GIF Sundsvall – Hammarby: 1–5
Det böljade ordentligt på NP3 Arena i den första halvleken och det stod 1–1 efter en  kvarts spel. Då hade Saku Ylätupa kvitterat Nahir Besaras ledningsmål för gästerna. Men sedan skulle allt handla om Hammarby på resultattavlan. Edvin Kurtulus  ninckade  inn 2–1 på hörna, Williot  Swedberg dunkade upp 3–1 i krysset från distans och ett självmål gav sedan Bajen en 4–1-ledning i halvtid. Med kvarten kvar att spela fastställde sedan Besara slutresultatet till 5–1 på en kontring.

Degerfors IF – BK Häcken:  1–2
Även BK Häcken är hundraporocentiga efter två spelade omgångar. Seger i premiäromgången följdes under lördagen upp med en 2–1-vinst borta mot Degerfors IF. I sjuke Alexander Jeremejeffs  frånvaro så startade Ibrahim Sadiq på topp för gästerna, och han tog chansen direkt. I den 14:e minuten satte Sadiq sin egen retur, och efter att Diego Campos kvitterat för DIF så avgjorde Sadiq genom att skjuta in  2–1 för Häcken via Degerfors-ben i slutminuterna.