Malmö ett steg närmre EL – tuff förlust för AIK

Malmö FF slog turkiska Sivasspor med 3-1i kvalet till Europa League. Samtidigt som AIK förlorade med 3-0 i jakten på gruppspelet i Conference League.

Kval till Europa League

Malmö FF – Sivasspor 3-1
Hemmalaget inledde bäst och tog ledningen innan 20 minuter var spelade. Moustafa Zeidan smekte elegant in ledningsmålet för de himmelsblå. Gästerna kvitterade dock snabbt. Men innan paus borrade Anders Christiansen upp en frispark i det högra krysset och gav MFF fördelen igen.

I den andra halvleken satte Niclas Moisander – som spelade vänsterback idag – sitt andra mål i MFF-tröjan och fastställde slutresultatet till 3-1. Returen spelas i Turkiet nästa vecka.

Kval till Europa Conference League

Slovacko – AIK 3-0
Det blev en tuff kväll för AIK i Tjeckien. Efter en dryg halvtimme tog hemmalaget ledningen och uddamålsledningen stod sig till pausvilan. Ett resultat som absolut hade varit godkänt att få med sig hem till Friends Arena. Men ytterligare två mål sista kvarten gjorde utgångsläget betydligt tuffare för Gnaget när returen spelas nästa vecka.