Nyheter

Chevron
Malmö FF anställer ny assisterande tränare

Malmö FF anställer ny assisterande tränare

Med erfarenhet som analytiker i bland annat Levante UD, Real Valladolid CF och UD Almería ansluter nu spanjoren José Martínez till mesta mästarna.

För en dryg vecka sedan blev det klart att Jens Fjellström lämnar posten som assisterande tränare hos Malmö FF. Nu har klubben gjort klart med en ny. José Martínez har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2019 och hans fokus kommer ligga på analys.

José Martínez kommer senast från danska FC Nordsjälland, som i somras slog ut AIK i kvalet till Europa League.

Enligt Malmö FF:s hemsida har han tidigare arbetat mycket med individuell utveckling, motståndaranalys och analys av egna lagets prestation.

– Det är en ära att vara i Malmö FF som är en klubb som alltid nämns när man hör om skandinavisk fotboll. Det är ett steg framåt i min karriär och en stor utmaning för mig. Jag vet att det finns en stor passion för fotboll i Sverige och inte minst i Malmö. Supportrarna är väldigt stöttande och det är mycket folk på matcherna. Det ska bli kul att jobba i ett land och en klubb där engagemanget är så stort, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Min uppgift blir att bidra till att laget att når målsättningarna vi har. Jag vill hjälpa spelare att utvecklas och ge input som kan göra oss bättre. Men också hjälpa tränarstaben att nå ut med deras budskap. Jag kommer att kämpa hårt för klubben.

Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson har bland annat fått ta del av en analys som Martínez gjort av MFF.

– Det är en ödmjuk, hårt arbetande person som är mycket duktig inom analys. Han har stor erfarenhet och har fått bra feedback från arbetet i FC Nordsjälland. Vi tror att han kommer att lyfta vår analysverksamhet med de kunskaper han besitter, säger Andersson till mff.se.

FOTO: mff.se