Nyheter

Chevron
Malmö FF avslutar samarbetet med Milos Milojevic

Malmö FF avslutar samarbetet med Milos Milojevic

Inför säsongen anställde Malmö FF Milos Milojevic som ny huvudtränare. Efter halva säsongen får han lämna klubben.

De regerande mästarna ligger femma i tabellen. Nu har man gemensamt med Milos Milojevic kommit överens om att gå skilda vägar. Detta på grund av sportsliga anledningar.

Milojevic kom till klubben inför säsongen och tog de himmelsblå till sin första Svenska Cuptitel sedan 1989. I kvalet till Champions League blev det dock respass i den andra kvalomgången.

– Milos är en duktig tränare och han har varje dag satt föreningen i första hand, så även när vi diskuterat och kommit till det gemensamma beslutet att gå skilda vägar. Vi skiljs som vänner och i och med cupguldet är han inskriven i föreningens historieböcker för alltid. Vi tackar Milos för hans tid i Malmö FF och önskar honom lycka till framöver, säger Anders Pålsson, ordförande i Malmö FF, till klubbens hemsida.

– Till alla spelare, ledare, hela organisationen och Malmö FF-familjen, ett stort tack. Tack till alla för deras insatser som ledde till att vi lyckades vinna Svenska cupen. Jag kommer alltid att hålla det varmt i mitt hjärta liksom det starka och lojala stödet som vi hade från fansen i den matchen och alla andra matcher. Jag är mycket stolt över att säga att jag varit tränare för Malmö FF. Vi gjorde vårt bästa men ibland går det inte som man önskar sig. Jag önskar hela klubben lycka till i framtiden och jag önskar att alla de målen vi satte upp kommer att infrias. Tack så mycket och kom alltid ihåg: I med och motgång tillsammans. För alltid en MFF:are!

Malmö FF har startat arbetet med att hitta en ny tränare, men under tiden kommer A-laget att skötas av Andreas Georgson.