Nyheter

Chevron
Malmö FF – Hammarby flyttas igen

Malmö FF – Hammarby flyttas igen

Malmö FF överklagade Tävlingskommitténs beslut att flytta den allsvenska matchen MFF-Hammarby till söndag 21 oktober. SvFF:s förbundsstyrelse har nu bifallit MFF:s överklagan, och matchen kommer att spelas lördag 20 oktober kl 13.00.

Malmö FF får därmed som begärt en dag extra förberedelsetid inför Europa League-matchen borta mot Sarpsborg den 25 oktober.

Ett tungt vägande skäl till att överklagan vann bifall är att Malmö FF och Hammarby var överens om att flytta matchen till lördagen.

Ur förbundsstyrelsens beslut:

  • I förevarande fall konstaterar dock Förbundsstyrelsen att det föreligger sådana särskilda omständigheter att Föreningens överklagande kan bifallas dels då de båda berörda föreningarna är överens om matchflytten, vilket är tungt vägande i detta sammanhang, dels då landslagsuppehållet innan matchen möjliggör för en extra dags spelledighet utan att påverka det allsvenska spelprogrammet. Det bör däremot konstateras att Förbundsstyrelsens aktuella bifall till Föreningens överklagande inte generellt förändrar den gällande huvudregeln vid europaspel, dvs. att lag ska har rätt till tre (3) dagars spelledighet mellan allsvensk match och europamatch.