Malmö FF klart för Champions League

Malmö FF förlorade i Bulgarien, men tog sig vidare från dubbelmötet och är klara för gruppspelet i Champions League.

Malmö FF hade med sig 2-0 från hemmamötet mot Ludogorets, men åkte på en mardrömsstart i Bulgarien. Efter tio minuter satte hemmalagets kapten Anton Nedyalkov 1-0 efter en hörna.

Søren Rieks och hela Malmölaget trodde att man hade kvitterat sju minuter senare. Dansken fick bollen på sin vänsterkant och satte ett patenterat avslut i det bortre krysset, men målet dömdes bort för offside efter att VAR blandat sig in i leken. Anders Christiansen var enligt kamerorna och VAR-domarna ett par millimeter offside i uppbyggnadsfasen och målet blåstes bort.

Men Malmö slogs inte ner utan fortsatte skapa framåt och till slut kom kvitteringen. Både Veljko Birmancevic och Anders Christiansen gjorde mål på frispark mot Degerfors i Lördag och när MFF tilldelades en frispark utanför offensivt straffområde var det de båda som ställde upp för att ta avslut. Christiansen sprang fram och hoppade över bollen innan Birmancevic tog hand om avslutet och, via muren, satte kvitteringen i det högra krysset.

Efter en timmes spel lade sig VAR i handlingen igen. En hands hittades på Antonio Colak och Ludogorets tilldelades en straffspark. Elvameterssparken tog Pieros Sotiriou hand om och han överlistade inbytte debutanten Ismael Diawara i MFF-målet.

Ett mål till för bulgarerna skulle innebära förlängning och hemmalaget ökade pressen och bollinnehavet. Man skapade ett par farliga möjligheter, men Malmö FF lyckades freda sitt mål och säkrade en plats i Champions Leagues gruppspel.

Lottningen till gruppspelet är på torsdag 18.00.