Nyheter

Chevron
Malmö FF mästare för 22:a gången

Malmö FF mästare för 22:a gången

Oavgjort hemma mot Halmstads BK räckte – Malmö FF är svenska mästare 2021.

Malmö FF – Halmstads BK: 0–0
En seger hade garanterat Malmö FF klubbens 22:a SM-guld, men det skulle visa sig att det även räckte med ett kryss. 0–0 mot Halmstads BK innebär att Malmö försvarar sin serieseger i Allsvenskan på klart bättre målskillnad än AIK samtidigt som Halmstad kommer att få kvala för att hänga kvar i Allsvenskan.

AIK – IK Sirius: 4–2
AIK var enda laget som kunde utmana Malmö om SM-titeln inför den sista omgången, men hemmamötet med Sirius började med att gästerna gick upp i en 2–0-ledning. Adam Ståhl och Christian Kouakou gjorde målen för Uppsala-laget. Men AIK vände på steken. Nicolas Stefanelli satte både 2–1 och 2–2 innan Sotirios Papagiannopoulos nickade in 3–2 på hörna. På stopptid kunde sedan Henok Goitom, i karriärens sista match, nicka in 4–2, även det på en fast situation signerad Sebastian Larsson. 

Östersunds FK – Degerfors IF: 0–1
HBK och Degerfors höll länge jämna steg under den sista omgången – ett läge som gynnade Halmstad. Men så, i den 87:e minuten, dök Johan Bertilsson upp med ett påpassligt mål efter en hörna och sköt tre helt avgörande poäng till Degerfors, som landar på säker mark i Allsvenskan.

BK Häcken – Djurgården: 0–1
Djurgården säkrade tredjeplatsen i tabellen tack vare en uddamålsseger på Hisingen. Magnus Eriksson stod för en enastående prestation då han dribblade sig igenom hemmaförsvaret och kyligt rullade in matchens enda mål i den tolfte minuten.

Örebro SK – IF Elfsborg: 2–3
Elfsborg tar fjärdeplatsen i Allsvenskan efter en svängig seger mot redan nedflyttade Örebro. Per Frick hade en hand med i alla tre mål för gästerna då han spelade fram Jacob Ondrejka och Jeppe Okkels till sina mål, samtidigt som han slog in ett själv. ÖSK:s mål gjordes av Jake Larsson och Ahmed Yasin.

Hammarby – Kalmar FF: 5–3
Det blev en ordentlig målfest på Tele2 Arena där Hammarby rivstartade mot Kalmar. Astrit Selmani hade gjort ett hattrick för hemmalaget redan efter 23 minuters spel, och skulle även göra ett fjärde mål i matchen fram till 4–1 i den andra halvleken. Dessförinnan reducerade Isak Jansson för KFF, och efter Selmanis fjärde kom faktiskt gästerna tillbaka till 4–3 tack vare mål av Jonathan Ring och Erik Israelsson. I den 76:e minuten fastställde sedan Aljosa Matko slutresultatet till 5–3.

IFK Norrköping – IFK Göteborg: 1–2
Marcus Berg kunde påpassligt lägga in 1–0 för Blåvitt, för dagen i helrött, i den 14:e minuten på Platinumcars Arena. Christoffer Nyman kvitterade för hemmalaget, men Bernardo Vilars nickmål på hörna såg till att IFK Göteborg avslutade säsongen med en seger.

Varbergs BoIS – Mjällby AIF: 0–3
Efter 0–0 i halvtid drog Mjällby ifrån mot Varberg, i en match som spelades på Borås Arena. Amin Sarr satte 1–0 på straff innan anfallskollegan Jacob Bergström satte både 2–0 och 3–0 för MAIF.

Foto: Bildbyrån