Malmö FF och AIK lördagsvinnare i Allsvenskan

Malmö FF höll säsongens första nolla och klev upp i topp av tabellen när IK Sirius besegrades med 4-0. Senare på eftermiddagen vände AIK underläge mot Varbergs BoIS och vann med 2-1.

Malmö FF – IK Sirius 4-0
Det tog 35 sekunder, sedan hade Malmö FF tagit ledningen hemma mot Sirius. Jo Inge Berget hittade Antonio Colak som placerade in 1-0 vid den vänstra stolpen. Berget spelade en stund senare fram Sören Rieks som elegant plockade ner bollen med bröstet och volleysköt in tvåan för hemmalaget.

I den andra halvleken drogs tempot ner en aning. Båda lagen skapade ett par chanser. Matchens tredje mål kom också till slut. Inbytte Anders Christiansen slog en hörna som Eric Larsson styrde fram till Veljko Birmancevic. Från någon meters avstånd stötte Birmancevic bollen i nät. Eric Larsson, som också bytts in i den andra halvleken, gjorde sedan sitt andra assist när han spelade fram Anders Christiansen som satte fyran. MFF säkrade därmed säsongens första hållna nolla i Allsvenskan tillsammans med sina tre poäng.

AIK – Varbergs BoIS 2-1
Tashreeq Matthews ordnade ett kryss i omstarten mot Kalmar FF för Varbergs BoIS och idag gav han laget ledningen på Friends Arena. Efter 23 minuter slarvade AIK-målvakten Budimir Janosevic efter en hemåtpassning och Matthews utnyttjade situationen och satte 1-0 i öppet mål.

Kvarten senare kom dock hemmalagets kvittering. Erick Otieno hittade in med bollen till Bojan Radulovic som nickskarvade in 1-1. Innan paus hade Sebastian Larsson en frispark i ribban, men lagen gick till vila med oavgjort resultat.

Henok Goitom och Filip Rogic byttes in för AIK i mitten av den andra halvleken och det var dem som samarbetade när AIK tog ledningen. Goitom plockade elegant ner en djupledsboll innan han chippade in ett inlägg till Rogic som nickade in segerresultatet till 2-1.