Malmö FF segrade på hemmaplan

Malmö FF tog under lördagen en ny seger i Allsvenskan när IK Sirius besegrades med 3–1 hemma på Eleda Stadion. Senare vände Mjällby AIF och vann hemma mot Degerfors IF.

Malmö FF – IK Sirius: 3–1
Efter förlusten i Champions League-kvalet var Malmö FF under lördagen tillbaka i Allsvenskan – och hemmamatch mot IK Sirius var det som stod på agendan. MFF kunde ta ledningen i det här mötet efter att dryga halvtimmen avklarats, och det genom Patriot Sejdiu. Och i inledningen av den andra halvleken, kort efter att gästernas Dennis Widgren tilldelats sitt andra gula kort och därmed visats ut, utökade man till 2–0. Målskytt då blev Moustafa Zeidan. I slutskedet av matchen skulle det bli ytterligare två mål, ett för vardera lag, att bevittna för publiken på Eleda stadion. Först ut var Filip Rogic att reducera på straff, och slutligen kunde Patriot Sejdiu fastställa slutresultatet 3–1.

Mjällby AIF – Degerfors IF: 2–1
Länge stod det 0–0 på Strandvallen mellan Mjällby AIF och Degerfors IF. Gästernas Joseph-Claude Gyau visades ut efter knappa tio minuter i den andra halvleken – men trots det var det faktiskt Degerfors som skulle spräcka målnollan. I matchens 77:e minut satte Dijan Vukojevic dit 0–1-målet. Den ledningen höll man sedan fram till den 85:e minuten, då Chibuike Silas Nwankwo kvitterade. Och bara tre minuter senare var Mjällby-vändningen fullbordad via Noah Persson. 2–1 slutade också matchen.