Malmö FF segrade på nytt

Malmö FF säkrade under måndagskvällen fjärde raka segern. Samtidigt vann BP hemma mot Mjällby AIF – och IFK Värnamo mot AIK.

IFK Värnamo – AIK: 1–0
IFK Värnamo tvingades byta hemmaarena till mötet med AIK, och spelplats i måndagskvällens möte blev Borås Arena. Där väntade en tät kamp och den första halvleken förblev mållös. Men i den 62:a minuten kunde IFK Värnamo spräcka målnollan – och det var Oscar Johansson som gjorde det i form av ett välplacerat distansskott. AIK jagade en kvittering, men hemmalaget stod pall och kunde säkra tre poäng.

BP – Mjällby AIF: 2–0
På Grimsta IP var BP på jakt efter sin första seger när Mjällby AIF var på besök under måndagskvällen. Och hemmalaget fick en riktig drömstart när Oscar Pettersson dundrade in ledningsmålet redan i den nionde minuten. En ledning man också kunde ta med sig in i pausvilan. Gästande Mjällby AIF genomförde ett dubbelbyte till den andra halvleken och intensifierade sin kvitteringsjakt. Men istället kunde BP utöka till 2–0 genom Nikola Vasic med kvarten kvar att spela.

Malmö FF – IFK Norrköping: 3–0
I Malmö tog det bara 14 minuter innan hemmalagets Isaac Kiese Thelin på nytt skrev in sig i målprotokollet. Den här gången på nick och för 1–0 till Malmö FF mot IFK Norrköping. I den andra halvleken kunde MFF också dra ifrån ytterligare när Stefano Vecchia och Taha Ali satte dit var sitt. Därmed säkrade Malmö FF fjärde raka segern – på lika många försök – och toppar fortsatt tabellen.