Malmö FF sista lag till semifinal

Det krävdes förlängning för att utse det fjärde semifinallaget i Svenska Cupen när AIK gästade Malmö FF. Veljko Birmancevic satte det avgörande målet från straffpunkten och skickade skåningarna vidare i turneringen.

Efter en intensiv och mållös första halvlek på Malmö IP tog det bara sex minuter i den andra innan gästande AIK tog ledningen. Nabil Bahoui lade bollen till rätta och placerade elegant in ledningsmålet. Malmö FF kom dock snabbt tillbaka och efter en hörna kunde Sebastian Nanasi forcera in kvitteringen i den 57:e minuten.

Kvarten senare, på en ny fast situation, tryckte Niklas Moisander in hemmalagets ledningsmål, men glädjen blev kortvarig. Nabil Bahoui tog hand om bollen i offensivt straffområde och satte sitt andra för kvällen.

2–2 stod sig tiden ut och förlängning väntade. I slutet av den första fick hemmalaget straffspark och Veljko Birmancevic placerade in 3–2.

Segern innebär att Malmö FF ställs mot Djurgården i nästa helgs semifinal. Mötet spelas på Tele2 Arena. I den andra semifinalen möts Hammarby och IF Elfsborg.