Malmö FF utslaget ur CL-kvalet

Malmö FF är utslaget ur Champions League-kvalet – och får nu istället ställa in sig på kvalet till Europa League. Samtidigt lyckades AIK kvalificera sig i Europa Conference League-kvalet efter förlängning.

Malmö FF – Zalgiris: 0–2 (0–3)
Malmö FF är utslaget ut kvalet till Champions League. Motståndarlaget Zalgiris vann även onsdagens möte och är därmed laget som går vidare till den tredje kvalomgången. Kehinde Mathias Oyewusi gav gästerna ledningen efter dryga halvtimmen, och i början av den andra halvleken kunde de även utöka till 0–2 via Renan Abner Do Carmo De Oliveira.

Nu väntar istället tredje kvalrundan i Europa League för MFF.

AIK – FC Vorskla: 2–0 efter förlängning (4–3)

AIK klev in i onsdagens returmöte med FC Vorskla i underläge, 2–3. Josafat Mendes gav sitt AIK ledningen i slutet av den första halvleken, och det målet förblev därefter matchens enda. Därmed väntade förlängning på Friends Arena. En förlängning som AIK vann efter mål av Axel Björnström i början av den andra kvarten. Nu väntar den tredje kvalrundan för dem.