Nyheter

Chevron
Malmö FF värvar dansk mittback

Malmö FF värvar dansk mittback

Jonas Knudsen, med erfarenhet från VM-spel med det danska landslaget, är Malmö FF:s senaste nyförvärv.

Skadeproblemen i MFF:S försvarslinje har hopat sig under våren. Lagom till att det allsvenska seriespelet drar igång igen värvar man in en erfaren 26-åring från England.

Den 26-årige dansken Jonas Knudsen har de senaste fyra åren tillhört Ipswich Town i den näst högsta engelska serien. Han har gjort över 150 matcher för klubben och var dessutom med i den danska VM-trupp som tog sig till åttondelsfinal i fjolårets världsmästerskap.

Nu flyttar han tillbaka till Skandinavien, men istället för Danmark blir det Malmö FF och Allsvenskan.

– Det känns riktigt bra. När jag hörde om intresset från MFF så var det ingen tvekan. Det är en klubb med höga ambitioner och det lockar mig. Här ska man vinna varje match, vinna titlar och spela i Europa. Det känns fantastiskt att vara en del av den här klubben och det här laget, säger han till Malmö FF:s hemsida.

Daniel Andersson, sportchef i MFF, är glad över att ha förstärkt truppen med en erfaren spelare som Knudsen.

– Det känns väldigt bra att vi har knutit till oss Jonas. Han har en profil och flera egenskaper som vi har sökt efter länge. Han har en bra vänsterfot och kan användas i hela trebackslinjen men även som ytterback. Det är en spelare på hög nivå som är väldigt professionell i allt han gör och han kommer att hjälpa oss mycket framöver, säger Andersson till mff.se.

Jonas Knudsen ansluter till Malmö FF den 1 juli och är därför inte aktuell för spel i mötet med AIK den 30 juni.

FOTO: Bildbyrån