Malmö FF vidare i Champions League-kvalet

Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet efter 3–3 borta mot Vikingur, i och med att man i förra veckans hemmamöte vann med 3–2.

Vikingur – Malmö FF: 3–3 (2–3)
Malmö FF är vidare från den första kvalomgången till Champions Leagues gruppspel. Det stod klart efter att man under tisdagskvällen spelat oavgjort borta mot isländska Vikingur. Hemmamötet vann man med 3–2 – och därmed blev det en totalseger, 6–5.

Islänningarna tog ledningen i returmötet redan efter kvarten – men med två mål på tio minuter i slutet av den första halvleken genom Veljko Birmancevic och Felix Beijmo kunde Malmö gå till vila i ledning. När den andra halvleken inleddes med att Anders Christiansen utökade ledningen trodde nog de allra flesta att det var klappat och klart. Men Vikingur lyckades såväl reducera som kvittera – och skapade nerv under avslutningen av matchen. Malmö FF lyckades dock ta det hela i mål och är nu vidare till nästa kvalrunda.