Malmö imponerade mot Blåvitt

Malmö FF återtar serieledningen efter en stark 2–0-seger borta mot IFK Göteborg. Samtidigt står det klart att Örebro SK åker ur Allsvenskan efter att man förlorat borta mot Hammarby.

AIK – Östersunds FK: 3–0
AIK tog en ny seger på hemmaplan och fortsätter att jaga guld. Nicolas Stefanelli gav Gnaget ledningen i mitten av den första halvleken, och efter pausvilan klev Zack Elbouzedi fram med sitt första mål för klubben, en riktig rökare från distans., Elbouzedi spelade sedan fram Nabil Bahoui till 3–0.

Hammarby – Örebro SK: 3–2
Örebro åker ur Allsvenskan efter att ha förlorat borta mot Hammarby. ÖSK tog ledningen både en och två gånger, först via ett självmål och sedan genom Nahir Besara, men Bajen skulle avgå med segern. Simon Sandberg hade satt kvitteringen till 1–1, och 2–2-målet nickades in av Akinkunmi Amoo. Det matchavgörandet målet stänktes sedan in av Gustav Ludwigson fem minuter från slutet.

BK Häcken – Degerfors IF: 2–0
Häcken tog ett stort steg mot säkrat allsvenskt kontrakt genom att hemmabesegra Degerfors, som fortsatt innehar kvalplatsen. Formstarke Patrik Wålemark spelade fram Benie Traoré till 1–0 och gjorde sedan 2–0 på egen hand då han bröt en passning, dribblade förbi en back och sköt in bollen lågt i bortre hörnet.

IFK Göteborg – Malmö FF: 0–2
Djurgården tog över serieledningen när man under lördagen besegrade Varbergs BoIS. Under söndagen svarade Malmö med en klar 2–0-vinst i klassikermötet med IFK Göteborg, och MFF återtar förstaplatsen. Tidigare Blåvitt-spelaren Sören Rieks gjorde matchens båda mål, ett i varje halvlek.

Kalmar FF – IFK Norrköping: 1–0
Oliver Berg dunkade in sitt elfte mål för säsongen, skickligt framspelad av Sebastian Ring, vilket gav 1–0 för Kalmar hemma mot IFK Norrköping tio minuter in i andra halvlek. Målet skulle bli matchens enda, och KFF kliver därmed förbi Peking upp på sjätte plats i tabellen.