Malmö och Peking vidare – Häcken utslaget

Det blir tre svenska lag som fortsätter i tredje kvalrundan till Europa League. Malmö FF slog ut Domzale och IFK Norrköping gjorde sitt i Lettland

Malmö FF kom hem till Stadion med 2-2 från den första matchen. Fördelen med bortamål var borta redan efter den första halvleken efter slarv som NK Domzale utnyttjade i de himmelsblås backlinje. Lyckligtvis gjorde hemmalaget också två mål i den första halvleken och vid paussignalen var det förlängningsläge.

Det närmade sig förlängning när Malmö fick en hörna i den 83:e minuten. Behrang Safaris vänsterfot skickade bollen mot Rasmus Bengtssons panna och 3-2 var ett faktum. Malmö höll undan de sista tio minuterna och säkrade sitt avancemang.

I Lettland gjorde IFK Norrköping det man behövde för att behålla 2-0-ledningen från den första matchen. Returen med FK Liepaja slutade 0-1 efter att Sead Haksabanovic gjort ledningsmålet i slutminuterna. Peking är därmed klart för nästa omgång.

Efter 0-0 på bortaplan var utgångsläget enkelt. BK Häcken behövde göra mål mot AZ på Bravida Arena för att ta sig vidare till nästa kvalrunda i Europa League.

Hisingsklubben började bra och skapade ett par chanser framför holländarnas mål, men skärpan saknades hos anfallarna. Istället var det gästerna som tog ledningen och skaffade sig stora fördelar inför fortsättningen. Myron Boadu frispelades och placerade in 1-0 mellan benen på Abrahamsson med ett par minuter kvar av den första halvleken.

I starten av den andra ökade Calvin Stengs på till 2-0 innan Ousamma Idrissi drog för gardinen helt med sitt 3-0-mål.

I och med att AIK åkte ur kvalet till Champions League igår är det tre svenska lag som går in i den tredje kvalrundan i Europa League.