Malmö, Peking och Djurgården till kvartsfinal

Tre Svenska Cupen-grupper avgjordes under lördagen. Det blev Malmö FF, IFK Norrköping och Djurgården som avancerade till turneringens kvartsfinalfas.

Grupp 1
En ren gruppfinal väntade då Malmö FF tog emot IFK Värnamo på Malmö IP. Båda lagen stod på sex poäng efter två omgångar, men MFF hade klart bättre målskillnad och hade därmed knnipit förstaplatsen vid kryss. De regerande svenska mästarna förlitade sig dock inte på något oavgjort resultat, utan 2–0-lednning i första halvlek. Veljko Birmancevic och Jo Inge Berget stod för målen.

I den andra matchen i gruppen vann GAIS med 1–0 mot Ängelholms FF.

Grupp 3
Djurgården hade en tvåpoängsledning i grupp 3, och trots att man inte  vann hemma mot Halmstads BK så ökade man avståndet ned till  andraplatsen efter lördagens matcher. Piotr Johansson gav Djurgården ledningen på Tele2 Arena, och när Alexander Johansson kvitterade i  slutminuterna var hemmalaget redan säkra  på avancemang.

Detta tack vare att IF Brommapojkarna höll undan och vann med 2–1 mot ende utmanaren IK Brage på bortaplan.

Grupp 7
Varbergs BoIS hade ledningen i grupp 7 inför lördagens bortamöte med IFK Norrköping, men hemmalagets seger på Platinumcars Arena gör att det blir Peking som tar kvartsfinalplatsen. Gästerna tog förvisso ledningen genom Jon Birkfeldt, men två mål av Christoffer Nyman i den andra halvleken vände på steken till IFK:s fördel.

Den andra matchen i gruppen, mellan Östers IF och Sollentuna FK, slutade 0–0.