Malmö studsade tillbaka mot Varberg

Malmö FF gled tillbaka in på segerspåret när man vann med 3–0 hemma mot Varbergs BoIS under lördagen. Senare under dagen spelade Degerfors IF och IFK Norrköping 1–1.

Malmö FF – Varbergs BoIS: 3–0
2–1-förlust borta mot GIF Sundsvall i den senaste omgången, men när Malmö FF var tillbaka på Eleda Stadion i allsvenskt sammanhang vann man med klara 3–0 mot Varbergs BoIS. Jo Inge Berget var matchens förgrundsfigur då han fixade fram en straff som han själv sköt i mål på stopptid i den första halvleken. I den 64:e minuten passade han sedan fram till Anders Christiansen som pricksköt in 2–0 från distans. 3–0 kom på en omställning i slutminuterna då Veljko Birmancevis skott tog på en Varberg-back och gick i en otagbar både över Fredik Andersson i BoIS-kassen.

Degerfors IF – IFK Norrköping: 1–1
Det blev tidig IFK Norrköping-ledning och sen Degerfors-kvittering när lagen drabbade samman på Stora Valla. Victor Agardius slog in 1–0 på bortre stolpen efter en hörna redan i den sjätte spelminuten för gästerna, och i den 94:e minuten kom kvitteringen då Justin Salmon nickade in 1–1 efter en frispark. Salmon skallade samtidigt ihop med 1–0-skytten Agardius och de båda fick lämna planen innan slutsignalen ljöd.