Nyheter

Chevron
Malmö tappade tvåmålsledning i EL-kvalet

Malmö tappade tvåmålsledning i EL-kvalet

Malmö FF fick 2-2 hemma mot FC Midtjylland i Europa League-kvalet trots att mål av Markus Rosenberg och Marcus Antonsson fört upp MFF i en tvåmålsledning i den första halvleken.

Efter att ha åkt ur Champions League-kvalet fick Malmö FF en ny chans i Europa Leagues playoff-omgång. Dubbelmötet med danska FC Midtjylland såg ut att få en trevlig start för de regerande svenska mästarna, men MFF tappade en 2-0-ledning till oavgjort i den andra halvleken.

Efter alla varningar om de regerande danska mästarnas speciella styrka vid offensiva fasta situationer var det istället Malmö som gick upp i en tvåmålsledning efter två hörnmål i den första halvleken.

Markus Rosenberg stötte in 1-0 i fritt läge vid bortre stolpen i den tolfte minuten, och i den 25:e minuten höll sig forwardskollegan Marcus Antonsson framme och slog in returen efter Rasmus Bengtssons ribbnick i mål fram till 2-0.

MFF var till och med nära att näta på ett inkast innan halvtidsvilan, men när Anders Christiansen friställde Antonsson gick anfallarens lyftning utanför mål.

Istället kom Midtjylland in i matchen i den andra halvleken efter att Gustav Wikheims långskott i den 60:e minuten styrt på en MFF-spelare och ställt Johan Dahlin i hemmamålet.

Med en knapp kvart kvar att spela kom även FCM:s kvitteringsmål då Ayo Simon Okosun reagerade snabbast på en retur och tryckte upp 2-2 i nättaket framför de tillresta bortasupportrarna.

Nu krävs ett målrikt kryss – 3-3 eller högre – eller en seger i returen i Herning nästa vecka för att Malmö ska gå vidare till Europa Leagues gruppspel.