Nyheter

Chevron
Malmö vann träningsmatch i Spanien

Malmö vann träningsmatch i Spanien

Malmö FF håller igång inför den avslutande matchen i Europa Leagues gruppspel. Under onsdagen besegrade man Real Balompédica Linense med 1-0 i Marbella, Spanien.

Den allsvenska seriesäsongen är över sedan en knapp månad tillbaka, men Malmö FF:s deltagande i Europa Leagues gruppspel gör att laget behöver vara i matchform längre in på vintern.

Inför den avgörande gruppspelsmatchen mot turkiska Besiktas 13 december spelade MFF under onsdagen en träningsmatch mot Real Balompédica Linense under lagets träningsläger i spanska Marbella. 

Ett mål av Sören Rieks säkrade en 1-0-seger för Malmö mot Linense, som hör hemma i toppskiktet av den spanska tredjedivisionen. Efteråt var tränaren Uwe Rösler nöjd med MFF:s prestation, även om segern gärna hade fått bli större.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi genomförde matchen. Vi spelade ambitiöst och med hög intensitet. Det enda som saknades var några fler mål. Det är alltid bra för mentaliteten att vinna och det tar vi med oss, säger Rösler till Malmös webbsida.

– Vänstersidan med Behrang, Arnór och Sören var aktiv och kreativ. Vi skapade många målchanser på den sidan och det var därifrån målet kom till. Det var glädjande att se.

Rösler är tillfreds med lagets träningsläger på den spanska sydkusten och hoppas att fördelarna på de varmare breddgraderna ska göra susen inför mötet med Besiktas på luciadagen.

– Faciliteterna är hur bra som helst. Utmärkta fotbollsplaner, bra hotell och behagligt väder. Det har varit optimala förutsättningar i arbetet med att förbereda inför nästa veckas viktiga match, säger Uwe Rösler.

Foto: bildbyrån